fbpx

Autoritățile au demarat ample acţiuni de verificare a pieţei combustibilului din România

După ce miercuri seara benzinăriile din Bucureşti și alte orașe mari au fost asaltate de şoferi, speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public, instituţiile statului au anunţat că investighează această situaţie, fiind demarate controale ample la staţiile de alimentare cu carburant.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, echipe ale Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF, alături de comisari din cadrul ANPC şi reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei, vor verifica întreg lanţul comercial, adică atât staţiile de vânzare a carburanţilor, cât şi distribuitorii en-gros, antrepozitele fiscale, precum şi companiile implicate.

Acţiunea se va desfăşura în toată ţara cu un număr iniţial de 100 de echipe, iar efectivul de inspectori ANAF va fi alocat dinamic, în funcţie de informaţiile obţinute şi de situaţia din teren, se mai arată în comunicat.

„Guvernul României şi implicit Ministerul Finanţelor nu tolerează şi nu vor tolera manipularea în pieţe, distorsiuni în cadrul acestora, practici comerciale inadecvate sau incorecte, mai ales în situaţia economică complicată prin care trecem. Am fost profund revoltat de ceea ce am văzut ieri pe piaţa combustibilului mai ales în contextul în care barilul a scăzut ieri cu 20 de dolari. Drept pentru care, din dispoziţia primului ministru, încă de aseară echipele din cadrul ANAF – Agenţiei Naţionale Antifraudă Fiscală au demarat controale ample împreună cu comisarii de la ANPC şi reprezentanţii Consiliului Concurenţei la tot lanţul de comercializare din piaţa combustibilului. Controalele vor viza modul în care s-a construit preţul, atitudine sau elementele de speculă şi comportamentul şi conduita comercianţilor văzută ieri de toată lumea. Aşa cum am promis, Guvernul va proteja cetăţenii şi economia României în această situaţie complicată generată de conflictul din Ucraina. Îndemn cetăţenii României şi antreprenorii la calm şi la încredere că autorităţile îşi vor face treaba, iar pe cei care au greşit îi asigur că sancţiunile vor fi aplicate ferm şi la nivelul maxim”, a afirmat joi ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Autoritățile dau asigurări că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării, țara noastră având stocuri suficiente și că nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri in România.

 

About Raluca Vasiliu

Check Also

GHIDUL NOUA CASĂ 2024 – Toate informațiile esențiale la un click distanță!

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) vine în întâmpinarea potențialilor beneficiari ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.