fbpx

Germania cooperează cu SUA pentru Acordul Nord Stream 2

Germania a declarat duminică că lucrează, în continuare, cu Statele Unite pentru implementarea unui Acord privind conducta Nord Stream 2, care trece pe sub Marea Baltică și transportă gaze din Rusia în Germania, notează Reuters.

Ministerul de Externe al Germaniei a declarat că a continuat să coopereze îndeaproape cu administrația SUA în ceea ce privește implementarea unei declarații comune privind conducta de 11 miliarde de dolari.

Administrația Biden a renunțat la sancțiunile impuse operatorului de conducte și a încheiat un acord cu Germania în iulie, deși săptămâna trecută a impus noi sancțiuni împotriva Transadria Ltd, legată de Rusia.

„Respingem în mod fundamental sancțiunile dintre aliați”, a spus el, ca răspuns la o întrebare a Reuters cu privire la un raport al Axios, care spunea că Berlinul a cerut membrilor Congresului SUA să nu sancționeze conducta Nord Stream 2, deoarece acest lucru ar „slăbi” SUA. credibilitatea și „în cele din urmă dăunează unității transatlantice”.

Statele Unite și unele țări europene se opun conductei care ocolește Ucraina.

Ei spun că Europa ar depinde prea mult de gazul rusesc, dar alte guverne europene spun că legătura este vitală pentru asigurarea aprovizionării cu energie.

Germania a fost de acord să ia măsuri dacă Rusia folosește energia ca armă în relațiile cu Ucraina, dar Acordul nu oferă un criteriu specific pentru modul în care ar fi judecat.

Site-ul de știri Axios a citat un document din 19 noiembrie care subliniază pașii pe care îi va lua Germania, inclusiv „mesaje publice puternice” care condamnă comportamentul Rusiei și evaluează suspendarea reuniunilor politice.

La nivelul UE, documentul spunea că Germania „participă activ la procesul de identificare a opțiunilor pentru măsuri restrictive suplimentare”, a spus Axios.

Documentul mai spune că Nord Stream 2 nu prezintă „nicio amenințare la adresa Ucrainei atâta timp cât este asigurat un tranzit rezonabil de gaz” și se referă la potențialele sancțiuni asupra conductei drept „o victorie pentru Putin”, deoarece ar diviza aliații occidentali, a adăugat Axios.

About Ioana Popa

Check Also

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.