fbpx

OMICRON: Japonia interzice toate sosirile din țări străine

Japonia a anunțat luni că va interzice toate noi sosiri străine de marți, a informat agenția de presă Kyodo, citată de dpa international.

Guvernul japonez a declarat anterior că are în vedere reinstaurarea unei interdicții generale asupra sosirilor străine din cauza preocupărilor legate de varianta Omicron a coronavirusului.

Restricțiile de frontieră ale Japoniei au fost slăbite la începutul lunii noiembrie, permițând studenților, oamenilor de afaceri și stagiarilor tehnici să intre în țară, atâta timp cât sponsorii lor și-au asumat responsabilitatea de a-și monitoriza mișcările în țară, a raportat Kyodo.

Tokyo a suspendat deja intrarea străinilor care au fost recent în Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mozambic, Namibia, Africa de Sud, Zambia sau Zimbabwe.

Rezidenții și cetățenii care se întorc din oricare dintre cele nouă țări trebuie să petreacă 10 zile într-un hotel desemnat de guvern la sosirea lor.

Noua variantă B.1.1.529 a fost raportată pentru prima dată la OMS din Africa de Sud miercurea trecută. Organizația cu sediul la Geneva a catalogat-o drept „variantă de îngrijorare” două zile mai târziu.

Există temeri că noua variantă ar putea fi mai transmisibilă sau că ar putea reduce eficacitatea vaccinurilor existente, deși multe dintre acestea sunt încă neclare.

Un număr tot mai mare de țări au răspuns la noua variantă a SARS COV 2 cu interdicții de călătorie din Africa de Sud.

OMS a cerut reținere când vine vorba de restricții de călătorie.

Despre Ioana Popa

Verificați și

Gabriel Andronache, ANRE: Stocarea energiei, soluție pentru menținerea stabilității energetice

România nu trebuie să ajungă în situația Poloniei și să aibă probleme cu stabilitatea sistemului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.