fbpx

Companiile de telecomunicații din Europa cer giganților americani să ajute la finanțarea rețelelor

Giganții tehnologici americani ar trebui să suporte unele dintre costurile dezvoltării rețelelor de telecomunicații ale Europei, deoarece le folosesc atât de intens, au declarat luni directorii generali ai Deutsche Telekom (DTEGn.DE) , Vodafone (VOD.L) și ai altor mari 11 companii, notează Reuters.

Apelul directorilor generali vine în timp ce industria telecomunicațiilor se confruntă cu investiții masive pentru rețelele 5G, fibră și cablu, pentru a face față serviciilor de date și cloud furnizate de Netflix (NFLX.O) și Google (GOOGL.O) YouTube și Facebook (FB.O) .

Investițiile în sectorul telecomunicațiilor din Europa au crescut la 52,5 miliarde de euro (59,4 miliarde de dolari) anul trecut, cel mai mare nivel din ultimii șase ani.

„O parte mare și din ce în ce mai mare a traficului de rețea este generată și monetizată de marile platforme tehnologice, dar necesită investiții continue și intensive în rețea și planificare din partea sectorului telecomunicațiilor”, au spus directorii executivi într-o declarație comună de citată de Reuters.

„Acest model – care le permite cetățenilor UE să se bucure de fructele transformării digitale – poate fi durabil doar dacă asemenea platforme tehnologice mari contribuie, de asemenea, în mod echitabil la costurile rețelei”, au spus aceștia.

Directorii executivi nu au menționat nicio firmă de tehnologie pe nume, dar Reuters înțelege că giganții listați în SUA, cum ar fi Netflix și Facebook, sunt companii pe care le au în minte.

Conform Reuters, printre semnatarii scrisorii se numără directorii generali Telefonica (TEF.MC) , Orange (ORAN.PA) , KPN (KPN.AS) , BT Group (BT.L) , Telekom Austria (TELA.VI) , Vivacom, Proximus (PROX). .BR) , Telenor (TEL.OL) , Altice Portugalia, Telia Company (TELIA.ST) și Swisscom (SCMN.S) .

Directorii generali au criticat, de asemenea, prețurile și licitațiile ridicate ale spectrului de frecvențe folosite de guvernele UE ca “vaci de muls”, spunând că acestea forțează în mod artificial participanții nesustenabili să intre pe piață.

Încercările parlamentarilor UE de a renunța la suprataxele pentru apelurile din interiorul UE au primit, de asemenea, un comentariu din partea directorilor executivi.

„Estimăm că ar elimina forțat peste 2 miliarde de euro venituri din sector într-o perioadă de 4 ani, ceea ce echivalează cu 2,5% din capacitatea anuală de investiții a sectorului pentru infrastructura mobilă”, au spus companiile.

Legiuitorii UE trebuie să discute propunerea lor cu țările UE înainte de a putea fi adoptată și ar putea avea dificultăți să găsească un acord, mai notează agenția de presă.

About Ioana Popa

Check Also

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.