fbpx
people riding on black inflatable boat during daytime

Grecia raportează 59 de imigranți morți după ce o navă de pescuit s-a răsturnat

O barcă de pescuit care transporta zeci de migranți s-a răsturnat și s-a scufundat în largul coastei de sud a Greciei miercuri dimineața, ucigând cel puțin 59 de persoane, potrivit pazei de coastă elene.

În zonă a fost declanșată o amplă operațiune de căutare și salvare. Autoritățile au spus că 104 persoane au fost salvate până acum în urma incidentului nocturn, la aproximativ 75 de kilometri sud-vest de regiunea Peloponez din sudul Greciei.

Patru dintre supraviețuitori au fost internați cu simptome de hipotermie. Nu este clar câți pasageri ar putea rămâne dispăruți pe mare, a spus paza de coastă grecească.

La căutarea aflată în desfășurare participau șase nave de pază de coastă, o fregata marinei, un avion de transport militar, un elicopter al forțelor aeriene, mai multe nave private și o dronă de la agenția de protecție a frontierei a Uniunii Europene, Frontex.

Se crede că ambarcațiunea cu destinația Italia a plecat din zona Tobruk din estul Libiei. Paza de coastă italiană a alertat pentru prima dată autoritățile elene și Frontex despre nava care se apropia marți.

Contrabandiştii duc din ce în ce mai multe bărci mai mari în apele internaţionale din largul continentului grec pentru a încerca să evite patrulele locale de pază de coastă.

Duminică, 90 de migranți de pe un iaht sub pavilion american au fost salvați în zonă după ce au făcut un apel de urgență.

Separat, miercuri, un iaht cu peste 70 de migranți la bord a fost remorcat într-un port de pe coasta de sud a insulei Greciei Creta, după ce autoritățile au primit un apel de urgență.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.