fbpx

Persoanele amendate pentru necompletarea formularului digital la intrarea în România își pot recupera sumele achitate

Cetăţenii sancţionaţi contravenţional pentru necompletarea formularului digital de intrare în România, și care au achitat amenda, își pot  recupera banii prin depunerea unei cereri la direcţia de taxe şi impozite din cadrul primăriei de domiciliu, în termen de 90 de zile, începând de miercuri, 17 august 2022.

În Monitorul Oficial nr. 807/16.08.2022 a fost publicat Ordinul MDLPA nr. 1620/2022 prin care se stabileşte procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani achitate de cetăţeni, reprezentând amenzi contravenţionale pentru necompletarea formularului digital de intrare în România.

Potrivit documentului, cetăţenii sancţionaţi contravenţional care au achitat amenda trebuie să depună o cerere la direcţia de taxe şi impozite din cadrul primăriei de domiciliu, însoţită de procesul verbal de constatare a contravenţiei şi documentul de plată, în termen 90 de zile, începând de miercuri, 17.08.2022.

„Cererile pot fi depuse în format fizic, electronic (e-mail/Spaţiu Virtual Privat) sau prin împuternicit. Sumele pot fi restituite în contul comunicat de contribuabil, în numerar la casieriile organelor fiscale locale sau vor fi scăzute din alte datorii fiscale, dacă acel contribuabil are de achitat impozite pe clădiri, impozite pe terenuri, impozite pe mijloacele de transport, etc. Termenul de soluţionare este de maximum 45 de zile de la depunerea acestora”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Cererea de restituire poate fi descărcată AICI.

 

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Exim Banca Românească continuă programul „Noua Casă”

Exim Banca Românească continuă și în acest an programul guvernamental „Noua Casă” astfel că primește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.