fbpx

Luni se dezbate moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Educaţiei

Moțiunea de cenzură depusă de USR împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, va fi dezbătută, luni, în Camera Deputaților. Votul final va fi dat miercuri.

Intitulată „Ministru. Dezastru. Educaţie fără viitor”, moțiunea simplă a fost semnată de 52 de deputaţi USR care îl acuză pe ministru că este singurul responsabil de „dezastrul învăţământului din România”, bugetul Educaţiei fiind la un minim istoric.

„Sfârşitul de an şcolar este, pentru toţi cei implicaţi în învăţământ, momentul în care tragem linie în catalog. A venit clipa unui bilanţ serios pentru au sector care are acelaşi om la cârmă începând din decembrie 2020. Ministerul Educaţiei a fost condus neperturbat de Sorin Mihai Cîmpeanu. De aceea, domnia sa este singurul responsabil pentru dezastrul în care se afundă învăţământul din România. Nimic nu ne poate şterge din minte momentul în care, cu o indiferenţă asumată, Sorin Cîmpeanu declara public că învăţământul românesc a ajuns la ‘un minim istoric’”, se arată în documentul USR.

Deputații adresează în moţiune un apel către parlamentari ca, „transpartinic”, să participe la „construcţia unui sistem de învăţământ cu adevărat modern, cu şcoli în care elevii şi profesorii să vină cu plăcere”. De asemenea, solicită Guvernului să ia măsuri reparatorii urgente şi anume: refacerea metodologiei de finanţare în aşa fel încât banii europeni să ajungă cu adevărat la comunităţile marginalizate, regândirea programului anunţat „Masă sănătoasă în şcoli” în aşa fel încât de masa caldă să beneficieze toţi preşcolarii şi elevii, nu doar cei de gimnaziu, mai cu seamă cei din şcolile din comunităţile defavorizate.

Grupul deputaţilor semnatari solicită, totodată, demiterea imediată a ministrului Educaţiei Sorin Cîmpeanu, susţinând că acesta este „cel care poartă responsabilitatea pentru dezastrul în care se afundă învăţământul din România”.

About Raluca Vasiliu

Check Also

GHIDUL NOUA CASĂ 2024 – Toate informațiile esențiale la un click distanță!

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) vine în întâmpinarea potențialilor beneficiari ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.