fbpx

ANAF începe valorificarea unor bunuri imobile sechestrate

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunță că pe 17 iunie vor fi organizate primele licitaţii privind valorificarea a şase bunuri imobile sechestrate, licitații ce au ca scop recuperarea unor sume stabilite ca prejudiciu în dosare penale.

Potivit preşedintelui instituţiei, Lucian Ovidiu Heiuş, „pe lângă combaterea evaziunii fiscale şi creşterea gradului de colectare voluntară, ANAF îşi propune şi să recupereze sumele stabilite ca prejudiciu de către instanţe în dosarele penale. În acest sens, prin Serviciul său de executări silite cazuri speciale, ANAF organizează, pe 17 iunie, primele licitaţii privind valorificarea a şase bunuri imobile sechestrate, reprezentând terenuri evaluate la peste 8,8 milioane de lei”.

Bunurile în cauză au fost sechestrate în baza unei decizii definitive pronunţate de instanţă într-un dosar penal de luare de mită şi complicitate la spălarea banilor, vizându-l pe fostul director al Companiei Naţionale Poşta Română.

De la începutul anului, din valorificarea bunurilor sechestrate ca urmare a dosarelor penale, ANAF a reuşit să recupereze aproximativ 60 de milioane de lei, acţiunile pentru recuperarea prejudiciilor stabilite de instanţele de judecată continuând și în perioada următoare.

About Raluca Vasiliu

Check Also

GHIDUL NOUA CASĂ 2024 – Toate informațiile esențiale la un click distanță!

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) vine în întâmpinarea potențialilor beneficiari ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.