fbpx

O nouă aplicație în sprijinul consumatorilor: InfoCons oferă informații, în timp real, despre produse și alerte alimentare

Organizația InfoCons a lansat o aplicație cu ajutorul căreia consumatorii pot afla, în timp real, informaţii despre produsele pe care vor să le achiziţioneze, precum şi cele mai noi alerte din domeniul agroalimentar şi non-alimentar.

Aplicaţia, dezvoltată independent şi transparent, pune la dispoziţia consumatorilor alertele în timp real pentru siguranţa produselor agroalimentare, dar şi a produselor tip electronice şi electrocasnice, bijuterii, articole vestimentare, jucării etc.

De asemenea, consumatorii pot afla, în timp util, care sunt produsele pe care ar trebui să le evite, care este riscul apreciat (de la „Nedeterminat”, până la „Serios”), dar şi în ce ţară a fost emisă alerta respectivă.

Alertele pot afişate în română sau engleză, în funcţie de preferinţele utilizatorilor, fiind prezentate succint şi pe înţelesul tuturor.

De asemenea, consumatorii pot afla rapid şi uşor informaţii utile despre produsele pe care vor să le achiziţioneze sau pe care le au deja în casă. Prin scanarea codului de bare, aplicaţia redă într-o fracţiune de secundă: numerele de urgenţă judeţene, naţionale şi internaţionale; alergenii; cantitatea de zahăr; cantitatea de sare; tipurile şi numărul de E-uri (aditivi alimentari); caloriile; distanţa de alergare, mers sau pedalat după consumarea produsului respectiv.

Aplicaţia InfoCons este disponibilă gratuit sistemele de operare iOS, Android şi Huawei.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Chimcomplex România semnează un acord de finanțare pentru o centrală de cogenerare de 108 MW

Producătorul român de produse chimice Chimcomplex Borzești a anunțat joi că a semnat un contract …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.