fbpx

România va solicita UE asistență financiară suplimentară pentru refugiați

Nouă state din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, intenţionează să solicite Uniunii Europene asistenţă financiară suplimentară pentru găzduirea de refugiaţi ucraineni, anunţă vicepremierul Cehiei, Ivan Bartos, transmite Mediafax.

„Actuala criză este excepţională şi nu putem anticipa impactul final asupra economiilor noastre. Suntem ferm convinşi că nu va fi suficient să cerem flexibilitate în politica de coeziune. Trebuie să cerem şi finanţare suplimentară pentru statele membre care primesc un număr mare de refugiaţi”, a declarat joi vicepremierul Cehiei, Ivan Bartos.

Cehia, Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Ungaria, Lituania, Letonia şi Estonia „au convenit asupra a 14 măsuri pe care le vor prezenta împreună în scopul iniţierii dialogului cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru modificarea regulilor în vigoare”, a subliniat Ivan Bartos, potrivit site-ului 20Minutes.fr şi cotidianului Le Figaro.

În total, 5.085.360 de persoane din Ucraina s-au refugiat în ţările vecine de la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie. În Polonia au ajuns peste 2,8 milioane de refugiaţi din Ucraina, iar în România 763.769 de refugiaţi, potrivit datelor Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). În Ungaria sunt 476.213 refugiaţi, iar în Slovacia 346.175 de refugiaţi.

De asemenea, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, în Rusia sunt înregistraţi 563.266 de refugiaţi din Ucraina.

 

 

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.