fbpx

Qatarul va continua furnizarea de gaze în Europa

Qatarul va fi ”solidar cu Europa” şi nu va redirecţiona contractele de gaze către alţi clienţi, chiar dacă această decizie înseamnă posibile pierderi financiare, a declarat, joi, ministrul Energiei din Qatar, Saad Al Kaabi, pentru CNN, transmite news.ro. 

”Nu vom redirecţiona (contractele) şi le vom păstra în Europa, chiar dacă există un câştig financiar pe care să îl pierdem, nu am face asta. Este un semn de solidaritate cu ceea ce se întâmplă în Europa”, a afirmat Al Kaabi.

Monarhia din Golf, bogată în resurse energetice, furnizează gaze unor ţări europene sub formă de contracte care pot fi redirecţionate. Astfel, aprovizionarea poate fi redirecţionată către alţi clienţi.

Ministrul Energiei din Qatar a respins sancţiunile asupra sectorului energetic al Rusiei, spunând că ”energia ar trebui să rămână în afara politicii” şi a reiterat că oprirea completă a furnizării de gaze ruseşti către Europa ”nu este practic posibilă”. Qatar nu ”alege tabere” în conflictul dintre Rusia şi Ucraina, a mai spus el.

La începutul acestei săptămâni, înalţi oficiali germani, inclusiv ministrul german al Economiei, Robert Habeck, au vizitat Qatarul pentru discuţii privind furnizarea de gaze pe termen lung în Europa. Cu toate acestea, Al Kaabi a precizat că s-a ajuns la un acord între Qatar şi Germania cu privire la livrarea de gaze.

”Nu am convenit încă un acord pe termen lung cu Germania, dar suntem dispuşi să discutăm cu companiile despre care am vorbit pentru a putea pune în aplicare un acord pe termen lung. Este vorba de un acord comercial între entităţi comerciale”, a mai menţionat Al Kaabi.

 

 

About Ioana Popa

Check Also

GHIDUL NOUA CASĂ 2024 – Toate informațiile esențiale la un click distanță!

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) vine în întâmpinarea potențialilor beneficiari ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.