fbpx

Jurnaliștii și cetățenii pot participa din nou la ședințele Camerei Deputaților

Jurnaliștii acreditați și cetățenii care obțin aprobare au din nou acces în sala de plen a Camerei Deputaților, după ce Biroul permanent a aprobat un memorandum potrivit căruia accesul va fi permis potrivit regulamentului valabil înaintea declarării stării de urgenţă, respectiv a stării de alertă în contextul pandemiei de COVID-19.

„Având în vedere că prevederile legale referitoare la restricţiile impuse de SARS-CoV-2 prin starea de alertă au încetat pe 8 martie 2022, ora 24,00, propunem ca accesul jurnaliştilor acreditaţi la parterul sălii de plen să se facă potrivit Regulamentului privind acreditarea la Camera Deputaţilor în vigoare. Astfel, jurnaliştii acreditaţi (reporteri şi cameramani) vor avea acces în zona special amenajată de la parterul sălii de plen, fără a mai beneficia de sprijinul TVR pentru preluarea transmisiunilor în direct”, prevede memorandumul.

Conform documentului, accesul în lojile presei situate la al doilea nivel se va face în baza unei cereri care va fi înaintată Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, scopul fiind acela de a evita aglomerarea spaţiului de la parterul sălii alocat reprezentanţilor mass-media.

Participarea cetăţenilor la şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor, cât şi la şedinţele comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se va face în baza unei cereri care va fi înaintată Secretariatului general şi supusă aprobării Biroului permanent, mai stipulează memorandumul aprobat luni.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Dumitru Nancu: „Impact fiscal IMM Invest (cel mai mare parteneriat public-privat) – fiecare leu garantat de FNGCIMM a întors 12 lei”

IMM Invest, cel mai mare parteriat public-privat, programul gestionat de Fondul Național de Garantare pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.