fbpx

Casa Albă: Acuzațiile Kremlinului sunt ”ridicole”

Casa Albă califică drept ”ridicole” acuzaţiile Kremlinului potrivit cărora Statele Unite s-ar afla în spatele unei tentative de asasinat asupra lui Vladimir Putin, transmite CNN.

Coordonatorul pentru comunicații strategice al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a spus că sunt „ridicole” acuzațiile din partea Rusiei conform cărora SUA ar fi ordonat Ucrainei să lanseze un presupus atac cu dronă la Kremlin și o tentativă de asasinat asupra președintelui Vladimir Putin.

Remarcile sale au venit după ce purtătorul de cuvânt al Moscovei, Dmitri Peskov, a susținut fără nicio dovadă că SUA se află în spatele presupusului atac cu drone și a sugerat că guvernul ucrainean pune în aplicare deciziile luate la Washington.

„Suntem foarte conștienți că deciziile cu privire la astfel de acțiuni și astfel de atacuri teroriste nu sunt luate la Kiev, ci la Washington. Și Kievul execută deja ceea ce i se spune să facă”, a spus Peskov joi. 

„Asemenea încercări de a lega acest lucru atât de Kiev, cât și de Washington sunt, desigur, absolut ridicole”, a spus John Kirby. 

Ucraina a negat vehement responsabilitatea pentru presupusul incident de miercuri, după ce o serie de acuzații din partea Moscovei au aprins și mai mult tensiunile dintre cele două părți.

Despre Ioana Popa

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.