fbpx
foto:Istock

UE: Noi sancțiuni împotriva Belarusului

Diplomații Uniunii Europene au aprobat noi sancțiuni împotriva Belarusului pentru rolul său de sprijin în invazia Ucrainei de către Rusia, a anunțat miercuri președinția franceză a UE, transmite Reuters.

Diplomații UE au aprobat noi sancțiuni împotriva cetățenilor din Belarus, care joacă un rol în atacurile împotriva Ucrainei, a anunțat președinția pe Twitter.

Sancțiunile vor afecta, de asemenea, „unele sectoare economice, în special lemnul, oțelul și potasa”, se arată într-un comunicat.

Un oficial al UE a declarat săptămâna aceasta că unul dintre obiectivele noilor sancțiuni împotriva Minsk a fost oprirea exporturilor de alte bunuri din Belarus către UE, pe lângă cele deja supuse sancțiunilor UE impuse după ce președintele Alexander Lukașenko a zdrobit protestele în urma alegerilor din august 2020.

„Aceste măsuri vor fi publicate în Jurnalul Oficial al UE pentru intrarea în vigoare”, a spus președinția în declarația sa, fără a indica momentul exact al publicării.

Se așteaptă ca unele dintre sancțiuni să închidă lacune ale măsurilor restrictive existente.

UE interzice deja exporturile Belarusiei de potasiu, un îngrășământ din potasiu și produse petroliere. Dar diplomații au spus că Belarus încă exportă potasiu în UE prin Ucraina și și-a sporit, de asemenea, exporturile către UE de produse petroliere obținute din cărbune.

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.