fbpx

Peste 13.000 de hectare de păduri au fost regenerate de Romsilva în anul 2021

Potrivit datelor furnizate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, în cele două campanii de împăduriri derulate pe parcursul anului trecut, au fost regenerate 13.227 de hectare de păduri în fondul forestier de stat. Din suprafaţa totală, 8.724 de hectare de pădure au fost regenerate natural, iar 4.503 de hectare s-au regenerat artificial, prin lucrări de plantare a puieţilor forestieri.

În campania de împăduriri de primăvară s-au realizat lucrări de regenerare pe 10.420 de hectare, din care 6.846 de hectare cu regenerări naturale şi 3.574 de hectare prin împăduriri.

Lucrările de împăduriri din campania de toamnă au demarat în a doua decadă a lunii noiembrie, iar până la data de 21 decembrie au fost regenerate 2.807 hectare de pădure, din care 1.878 de hectare regenerate natural şi 929 de hectare parcurse cu lucrări de plantare a puieţilor forestieri.

„În cele două campanii de împădurire din acest an, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a plantat, până la această dată, în pădurile de stat, 25,8 milioane de puieţi forestieri. Toţi puieţii forestieri utilizaţi la lucrările de împădurire provin din pepinierele Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, unde se produc anual circa 35 de milioane de puieţi forestieri”, precizează reprezentanţii Regiei.

Procentul de regenerare este cu 4,39% mai mare faţă de programul prevăzut pentru anul 2021, bugetul total alocat pentru aceste lucrări fiind de aproape 200 de milioane de lei, potrivit datelor furnizate de instituţie.

About Raluca Vasiliu

Check Also

GHIDUL NOUA CASĂ 2024 – Toate informațiile esențiale la un click distanță!

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) vine în întâmpinarea potențialilor beneficiari ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.