fbpx

Putin și Biden sunt pregătiți pentru o întâlnire online, marți

O întâlnire între președintele rus Vladimir Putin și președintele american Joe Biden este programată marți, ambele părți confirmând întrevederea, conform dpa – international.

Secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat agenției de presă Interfax data summit-ului, informație întărită și de purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.

„Liderii vor discuta o serie de subiecte în relația dintre SUA și Rusia, inclusiv stabilitatea strategică, problemele cibernetice și regionale. Președintele Biden va sublinia preocupările SUA cu privire la activitățile militare rusești la granița cu Ucraina și va reafirma sprijinul Statelor Unite pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, se arată în declarația Casei Albe.

Întâlnirea are loc pe fondul tensiunilor sporite din Ucraina, deoarece Washingtonul și Moscova au făcut schimb de acuzații în legătură cu provocări militare în regiune. Rusia a confirmat că acesta va fi unul dintre subiectele de discuție, conform dpa – international.

Biden l-a avertizat pe Putin împotriva oricărei alte intervenții militare în Ucraina și a anunțat noi inițiative pentru a proteja țara est-europeană, un aliat apropiat al NATO.

Potrivit rapoartelor, Rusia a acumulat un număr mare de trupe în zone nu departe de granița cu Ucraina. Kremlinul nu a negat aceste rapoarte.

Putin și Biden au avut primul lor summit la Geneva în iunie, unde au convenit să lanseze noi discuții asupra unei inițiative de dezarmare nucleară.

 

About Ioana Popa

Check Also

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.