fbpx

Bugetul alocat pentru cea de-a doua etapă a programului Rabla pentru Electrocasnice, epuizat în timp record

Cea de-a doua etapă a ediţiei de iarnă a programului „Rabla pentru electrocasnice” a debutat vineri, de la ora 10:00, fiind valabilă până pe data de 9 decembrie sau până la epuizarea bugetului de 14 milioane de lei.

În această etapă persoanele fizice aveau posibilitatea să intre în contul de utilizator creat şi să genereze vouchere aferente categoriei de electrocasnice dorite, respectiv: 400 de lei pentru televizoare având cel puţin noua clasa energetică G; 500 de lei pentru laptopuri; 300 de lei pentru tablete.

Conform datelor transmise de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), au fost deja generate 33.877 de vouchere, dintre care 19.183 pentru televizoare, 9.592 pentru laptopuri și 5.102 pentru tablete, bugetul alocat pentru această etapă epuizându-se în opt minute.

Pe de altă parte, unii utilizatori au înregistrat probleme din cauza traficului pe site-ul AFM, iar ministerul a anunțat că așteaptă de la STS explicațiile tehnice, funcționarea site-ului pentru generarea vocuherelor fiind garantată la 75.000 utilizatori/minut.

STS a precizat, vineri, că aplicaţia utilizată de AFM în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” nu a fost dezvoltată de instituţie, ea fiind creată de o companie privată.

„Aplicaţia utilizată de către Administraţia Fondului pentru Mediu în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” nu a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Întârzierile întâmpinate de unii utilizatori în accesarea platformei au fost la nivelul aplicaţiei, care este dezvoltată de către o companie privată, nefiind cauzate de traficul pe site”, se arată într-un comunicat al STS, citat de Agerpres.

STS asigură doar serviciul de găzduire pe serverele instituţiei, care a permis preluarea întregului volum de accesări fără nicio problemă, mai menţionează instituția.

Ediţia de iarnă a programului „Rabla pentru Electrocasnice” va mai avea o singură etapă, programată în perioada 10 decembrie, ora 10:00 – 16 decembrie, ora 23:59, în care se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat și uscătoare de rufe, dar şi vouchere de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Bugetul total alocat pentru ediţia de sărbători a programului este de 34 de milioane de lei.

About Raluca Vasiliu

Check Also

GHIDUL NOUA CASĂ 2024 – Toate informațiile esențiale la un click distanță!

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) vine în întâmpinarea potențialilor beneficiari ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.