fbpx

România își repatriază cetățenii din Africa de Sud

Aeronava care va repatria românii din Africa de Sud va ateriza la Otopeni marţi, în jurul orei 15:00, informează Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Un avion Tarom a plecat, în noaptea de duminică spre luni, spre Africa de Sud, de unde îi va aduce acasă pe cetățenii români blocați după ce zborurile spre această zonă au fost anulate.

Aeronava are trei echipaje și o capacitate de 116 locuri, dar va transporta maximum 90 de pasageri, pentru a-și spori autonomia de zbor, potrivit Tarom.

Ministerul de Externe a anunțat că sunt 39 de români care vor fi repatriați cu această cursă specială. Alături de aceștia, în aeronavă vor primi locuri și alți cetățeni europeni.

Anunțată inițial pentru data de 1 decembrie, sosirea a fost devansată cu o zi, astfel că aeronava companiei Tarom va ateriza la Otopeni marţi, 30 noiembrie.

„În urma analizelor efectuate cu toţi factorii implicaţi în organizarea misiunii de repatriere a românilor şi cetăţenilor europeni din Africa de Sud, dar şi în urma recalculării orarului de zbor, aeronava TAROM va ajunge cu o zi mai devreme faţă de ora comunicată iniţial către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Astfel, aeronava Boeing 737-700 YR-BGG va ateriza la Otopeni în data de 30 noiembrie 2021, în jurul orei 15:00”, se spune într-un comunicat al ministerului Transporturilor.

About Raluca Vasiliu

Check Also

GHIDUL NOUA CASĂ 2024 – Toate informațiile esențiale la un click distanță!

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) vine în întâmpinarea potențialilor beneficiari ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.