fbpx

Românii ar putea intra în SUA fără viză

Vești bune pentru românii care vor să călătorească în Statele Unite ale Americii. În curând, nu vor mai avea nevoie de vize. Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a avut o întâlnire cu secretarul american pentru securitate internă privind includerea României în programul Visa Waiver.

Statele Unite și România vor susține împreună o campanie de comunicare publică pentru reducerea ratei de refuz a vizelor pentru SUA, singurul criteriu pe care România trebuie să îl mai îndeplinească pentru a fi inclusă în programul Visa Waiver. Pentru acest lucru, țara noastră va demara o campanie de informare publică privind procedura de emitere a vizelor de călătorie.

Anunțul a fost făcut chiar de Ministerul Afacerilor Externe, după întâlnirea pe care a avut-o cu secretarul pentru securitate internă a Statelor Unite ale Americii, Alejandro Mayorkas.

Șeful diplomației române a efectuat o vizită de două zile la Washington, la invitația omologului său american, Antony Blinken, pentru discuții privind aprofundarea Parteneriatului Strategic și deschiderea celei de-a 7-a reuniuni a Dialogului Strategic bilateral. În cadrul întâlnirii cu secretarul de stat, șeful diplomației române “a solicitat implicarea concretă a părții americane în atingerea acestui obiectiv comun, inclusiv prin susținerea unei campanii adecvate de comunicare care să contribuie la reducerea ratei de refuz, ultimul criteriu care mai trebuie îndeplinit de România”.

Secretarul Mayorkas a afirmat că includerea României în programul Visa Waiver reprezintă o prioritate pentru SUA și a transmis că va “coopera îndeaproape cu partea română pentru obținerea de progrese în acest dosar, fiind necesar un efort comun, de ambele părți, în acest sens”.

Potrivit MAE, ministrul Aurescu și secretarul de stat Mayorkas au convenit intensificarea dialogului bilateral, astfel încât țara noastră să fie inclusă în Programul Visa Waiver, În acest scop a fost conventită și înfiițarea unui grup de lucru care urmează să aibă „întâlniri frecvente pe componentele dosarului”, subliniază Ministerul de Externe.

Despre Ioana Popa

Verificați și

Exim Banca Românească continuă programul „Noua Casă”

Exim Banca Românească continuă și în acest an programul guvernamental „Noua Casă” astfel că primește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.