fbpx

Parlamentul European organizează Zilele Solidarității cu Ucraina

De luni până joi, Parlamentul European organizează „Zilele Solidarității Ucrainei” pentru a-și arăta sprijinul față de parlamentul Ucrainei în urma invaziei ruse, în urma invaziei sângeroase a Rusiei, informează Parlamentul într-un comunicat de presă.

Evenimentele vin să sprijine Parlamentul ucrainean în apărarea libertății, păcii și democrației și să susțină capacitatea parlamentului ucrainean de a face față provocărilor fără precedent cu care se confruntă în urma atacului Rusiei. În plus, deputații europeni și vorbitorii invitați vor detalia modalitățile de a păstra atât funcționarea politică, cât și instituțională a Parlamentului din Ucraina.

Pe parcursul săptămânii în Parlamentul European de la Bruxelles vor avea loc diferite evenimente organizate pentru a demonstra solidaritatea UE cu Ucraina.

Printre acestea, discuții privind situația politică și umanitară din Ucraina și dezbateri în Plen. Printre participanții așteptați să se adreseze deputaților europeni, în persoană sau de la distanță, se numără Președintele Parlamentului din Ucraina, Ruslan Stefanchuk, Comisarul European pentru Managementul Crizelor, Janez Lenarčič, și fostul Președinte al Parlamentului European Pat Cox.

Zilele de solidaritate cu Ucraina includ, de asemenea, sensibilizarea tinerilor și a societății civile din Ucraina, precum și raportarea și interacțiunea cu laureatul Premiului Saharov Lorent Saleh de la granița polono-ucraineană.

În urmă cu două săptămâni, Parlamentul European a lansat un nou site web în cooperare cu Parlamentul din Ucraina, care conține informații despre modul în care UE a sprijinit Ucraina începând cu 2014. Acesta oferă cele mai recente știri, videoclipuri și podcasturi, legislație relevantă și rezoluții pentru a arăta modul în care UE ajută Ucraina.

 

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

criza financiara - calea europeana

Comisia UE reduce estimarea de creștere a PIB-ului României pentru 2023 la 2,2%

Se estimează că economia României se va extinde cu 2,2% real în 2023, a declarat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.