fbpx

Black Friday cu amenzi pentru marii comercianți din mediul online

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat firma Altex cu 50.000 de lei pentru că oferea la vânzare produse cu reduceri înşelătoare de Black Friday. De asemenea, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au propus suspendarea temporară a activităţii site-ului altex.ro pentru practici comerciale incorecte.

Potrivit unui comunicat al ANPC, în ultimele zile a avut lor o verificare a mediului online, în ceea ce priveşte modul în care se derulează perioada de vârf a promoțiilor anuale, cunoscută de marele public drept ”Black Friday”.

Comisarii ANPC au constatat faptul că pe site-ul www.altex.ro operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preţ, fără a aplica reducerile din preţul de referinţă (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus), fiind depistate peste 1.000 de produse cu abateri de preţ, afişate pe site.

Cu ocazia discuţiilor pe această temă, reprezentanţii Altex au afirmat, că ei ”nu pot fi corecţi într-o piaţă în care nimeni nu e”, se arată în comunicatul citat.

Operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 50.000 lei și a fost propusă, ca măsură complementară, suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte..

De asemenea, ANPC va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înşelăciune constatate, ca urmare a acestor controale.

„ANPC îi sfătuieşte pe consumatori să manifeste atenţie sporită atunci când doresc să achiziţioneze bunuri, în perioada reducerilor, pentru a se proteja, în cazul în care apar abateri de la legislaţia în vigoare practicate de unii dintre operatorii economici şi îi asigură pe cetăţeni că supraveghează, la rândul său, permanent piaţa pentru a preîntâmpina sau sancţiona astfel de cazuri”, se mai arată în comunicatul instituției.

About Raluca Vasiliu

Check Also

GHIDUL NOUA CASĂ 2024 – Toate informațiile esențiale la un click distanță!

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) vine în întâmpinarea potențialilor beneficiari ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.