fbpx

Întâlnire între ministrul Finanţelor, Adrian Câciu și comisarul UE pentru Economie, Paolo Gentiloni pentru prezentarea măsurilor bugetare luate de Guvernul României

În marja reuniunii Consiliului ECOFIN de la Bruxelles, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, s-a întâlnit, marţi, cu comisarul UE pentru Economie, Paolo Gentiloni, căruia i-a prezentat măsurile bugetare luate de Guvern în contextul asigurării sustenabilităţii finanţelor publice şi propunerile privind modernizarea politicii de impozitare.

Ministrul Finanţelor a subliniat respectarea angajamentului privind adoptarea în timp util a bugetului pentru anul 2022, forma acestuia reuşind să evite retragerea prematură a sprijinului bugetar pentru atenuarea efectelor crizei pandemice şi să creeze, în acelaşi timp, spaţiu fiscal.

Referitor la măsurile pentru susţinerea investiţiilor, şeful de la Finanţe a menţionat că „şi în condiţiile ajustării cheltuielilor totale, s-a asigurat majorarea semnificativă a cheltuielilor de investiţii, cu peste un punct procentual, până la un nivel de 6,7% din PIB, în special prin utilizarea fondurilor externe nerambursabile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Potrivit sursei citate, ce doi oficiali au discutat şi despre politicile în domeniul impozitării.

Ministrul Finanţelor a reiterat prioritatea Guvernului privind reducerea deficitului de TVA combaterea evaziunii fiscale prin mecanisme puse la dispoziţie atât de legislaţia naţională, cât şi de cea europeană.

„Prioritatea Guvernului este de a reduce deficitul fiscal de TVA şi de reducere a evaziunii fiscale. Ne menţinem angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în 2024”, i-a transmis Adrian Câciu comisarului UE pentru Economie.

 

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Chimcomplex România semnează un acord de finanțare pentru o centrală de cogenerare de 108 MW

Producătorul român de produse chimice Chimcomplex Borzești a anunțat joi că a semnat un contract …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.