fbpx

Coreea de Nord a lansat marți un ”proiectil neidentificat”, al treilea tir efectuat de Phenian luna aceasta

În timp ce ambasadorul Coreei de Nord la ONU a revendicat „dreptul legitim” al ţării sale de a testa arme în faţa „politicii ostile” a Statelor Unite şi Seulului, un ”proiectil” a fost tras în mare, transmite AFP.

Potrivit armatei sud-coreene, Coreea de Nord a tras marţi în zori un „proiectil neidentificat” în largul coastei sale de est.

La rândul său, un purtător de cuvânt al ministerului japonez al apărării a declarat pentru AFP sub acoperirea anonimatului că proiectilul „pare a fi o rachetă balistică”.

A fost al treilea tir efectuat de Phenian luna aceasta. Primul a implicat o rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune, iar al doilea rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

Practic în acelaşi moment, ambasadorul nord-coreean la ONU, Kim Song, a declarat Adunării Generale a Naţiunilor Unite că ţara sa are „dreptul legitim” de a testa armele şi de „a-şi întări capacităţile de apărare.

„Nimeni nu poate nega Coreii de Nord dreptul legitim la autoapărare pentru a dezvolta, testa, fabrica şi deţine sisteme de arme”, a insistat diplomatul, reclamând Statelor Unite să înceteze „politica ostilă”.

„Ne întărim capacităţile naţionale de apărare cu scopul de a ne apăra şi garanta în mod fiabil securitatea şi pacea ţării”, a adăugat Kim Song.

Tirul de marţi aa avut loc la câteva zile după ce Kim Yo Jong, influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a lăsat să se întrevadă posibilitatea unui summit între cele două Corei, cerând ca în prealabil Seulul să renunţe la „politica sa ostilă”, notează Agerpres.

About Raluca Vasiliu

Check Also

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.