fbpx

Raportat la piaţa auto din Europa, România este singura țară unde vânzările au scăzut în primul semestru al acestui an

Înmatriculările de autoturisme în Europa au crescut puternic în primul semestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, însă România este singura ţară unde vânzările de automobile au scăzut comparativ cu prima jumătate a anului trecut, arată datele publicate vineri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), informează Agerpres.

În Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), în perioada ianuarie-iunie 2021, au fost înmatriculate  6,48 milioane de autoturisme, în creştere cu 27,1% comparativ cu 5,1 milioane de unităţi în aceeaşi perioadă din 2020.

În schimb, piaţa auto din România a înregistrat o contracţie de 4,9% în primul semestru al acestui an, fiind înmatriculate doar 47.169 de autoturisme.

În ceea ce priveşte datele pentru luna iunie 2021, înmatriculările de autoturisme în Europa au crescut cu 13,3% în ritm anual până la 1,282 milioane unităţi. În acest caz, piaţa auto din România a înregistrat un avans peste media din Europa, 16,7%, fiind înmatriculate 11.853 de automobile.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

black gas stove with white and black gas stove

Gazprom își rezervă dreptul să reducă livrările de gaz către Republica Moldova

Consorţiul rus de gaze Gazprom, care ameninţase că va reduce tranzitul de gaze prin Ucraina …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.