fbpx

Germania a achiziţionat 5 milioane de doze de vaccin Pfizer din România

Ministerul Sănătăţii de la Berlin a anunțat că Germania a achiziţionat de la România 5 milioane de doze de vaccin Pfizer împotriva Covid-19, pentru a accelera campania de administrare a dozei booster. Ele vor fi disponibile în Germania din  24 ianuarie.

România primise aceste doze prin schema de achiziţie comună de vaccinuri a Uniunii Europene, dar urmau să rămână neutilizate.

Potrivit estimărilor, aproximativ 32 milioane de doze de vaccin – 12 milioane produse de Pfizer/BioNTech şi 20 milioane de Moderna – vor fi disponibile în următoarele trei săptămâni, ceea ce înseamnă că primirea unei doze booster va fi accesibilă oricui va dori, a subliniat Ministerul Sănătăţii de la Berlin, relatează dpa, citată de Agerpres.

Germania a vaccinat complet peste 70% din populație, aproape 40% primind și doza booster. Totuși, autoritățile au anunțat noi măsuri menite să stimuleze imunizarea.

Numai persoanele care s-au vaccinat cu doza booster vor putea merge la restaurant în Germania fără un test negativ de COVID-19, a anunţat recent cancelarul Olaf Scholz.

Persoanele care au făcut booster-ul vor fi de asemenea scutite de carantină după contactul cu o persoană infectată, a spus Scholz.

„Vaccinarea este importantă. Trebuie să facem mai multe progrese în această privinţă”, a declarat cancelarul german.

About Raluca Vasiliu

Check Also

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.