fbpx

În România a devenit operațional sistemul RoALERT- Copil dispărut

Începând de miercuri, în România funcționează sistemul RoALERT – ”Copil dispărut” prin intermediul căruia cetățenii vor fi anunțați pe telefonul mobil despre dispariția de minori și vor primi semnalmentele acestora, în speranța că pot ajuta la găsirea copiiilor dispăruți.

Anunțul a fost făcut de consilierul de stat Mădălina Turza în cadrul unei dezbateri organizată la sediul Guvernului de Departamentul pentru Responsabilitate Socială Comunitară şi Grupuri Vulnerabile, în contextul Zilei Internaţionale a Copilului Dispărut.

Potrivit consilierului, sistemul RoALERT- Copil dispărut este parte integrantă din Programul Naţional al Guvernului „Din grijă pentru copii” și a fost operaționalizat cu sprijinul IGPR, DSU şi STS.

În momentul în care, părinţii, rudele sau apropiaţii semnalează la Poliţie dispariţia unui copil, pe raza acelei localităţi, dacă este una mică sau a unui cartier, într-un oraş mai mare, de exemplu, va fi transmis un mesaj de tip RO-Alert.

Textul va fi unul standard şi va conţine semnalmentele copilului, cum ar fi de exemplu, înălţimea, greutatea sau culoarea ochilor şi a părului, data şi locul dispariţiei, dar şi îmbrăcămintea şi accesoriile pe care acesta le purta în momentul dispariţiei.

La sfârşitul mesajului va fi inclus şi un link în care, prin  accesare, se vor găsi mai multe informaţii şi fotografia copilului căutat.

În funcţie de indicaţiile primite de poliţistul care preia cazul, alerta ar putea fi emisă însă şi pe raza mai multor localităţi, dacă părinţii au indicii că minorul ar fi putut fugi din oraş.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Exim Banca Românească continuă programul „Noua Casă”

Exim Banca Românească continuă și în acest an programul guvernamental „Noua Casă” astfel că primește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.