fbpx

9 aprilie – 7 iunie, prohibiție pentru pescuit în anul 2022

Astăzi a început prohibiţia generală a pescuitului în apele interioare din România, interdicție ce va dura 60 de zile. Prohibiţia pescuitului în apele de frontieră va debuta pe data de 24 aprilie şi va dura 45 de zile.

Potrivit ordinului comun al miniştrilor Agriculturii şi Mediului nr. 57/675/2022, perioada de prohibiţie generală pe anul 2022 a fost stabilită în intervalul 9 aprilie – 7 iunie (60 zile) pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, respectiv 24 aprilie – 7 iunie (45 zile) pentru pescuitul în apele de frontieră. În intervalele menţionate, restricţia se aplică tuturor speciilor de peşti.

Așadar, până pe data de 7 iunie este interzis pescuitul în Prut, în zonele inundate temporar sau permanent de acesta, în lacul de acumulare Stânca-Costeşti, în meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, în complexul Razim-Sinoe, ultimele două zone fiind din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, precum şi în lacurile litorale.

În Delta Dunării, pescarii comerciali vor putea captura doar scrumbie, specie a cărei prohibiţie se desfăşoară etapizat pe Dunăre.

”Perioada de prohibiţie la pescuit va începe în 9 aprilie iar faptele de braconaj constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă de până la 3 ani. Sancţiunea include confiscarea uneltelor, ambarcaţiunilor de pescuit, mijloacelor de transport, armelor de foc şi altor bunuri care au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor. Mai mult decât atât, bunurile rezultate din săvârşirea infracţiunilor şi contravenţiilor, constând în peşte, icre, alte vieţuitoare şi produse acvatice, sunt, de asemenea, confiscate urmând să fie valorificate în condiţiile legii, contravaloarea făcându-se venit la bugetul de stat”, arată Garda Naţională de Mediu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

About Raluca Vasiliu

Check Also

GHIDUL NOUA CASĂ 2024 – Toate informațiile esențiale la un click distanță!

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) vine în întâmpinarea potențialilor beneficiari ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.