fbpx

Europarlamentarul suspect de corupție, Francesco Giorgi, va rămâne în închisoarea belgiană

Una dintre figurile cheie ale scandalului de corupție din Parlamentul European va rămâne în închisoare încă o lună, a anunțat joi procurorul federal din Belgia.

Francesco Giorgi, fost asistent parlamentar și partener de familie al europarlamentarului grec acuzat Eva Kaili, a fost arestat la jumătatea lunii decembrie, în cadrul unei anchete privind o schemă de bani contra-favoare care implică un stat din Golful Persic, despre care se crede că este Qatar. Marocul este, de asemenea, suspectat că a încercat să influențeze procesul legislativ al UE.

Avocatul lui Giorgi a spus că un acord încheiat la începutul acestei luni între fostul europarlamentar Antonio Panzeri și autorități pentru a dezvălui toate elementele organizației criminale nu va schimba poziția clientului său.

Panzeri este presupus a fi principalul om în scandalul banilor pentru influență.

În același timp, se presupune că, ca parte a acestei înțelegeri, fiica și soția lui Panzeri au fost eliberate în Italia, după ce Belgia a renunțat la cererea de extrădare.

Europarlamentarul belgian Pascal Arimont a declarat că încrederea în Parlament trebuie restabilită cât mai curând posibil.

„Cazurile [de corupție] au fost atât de complet în afara imaginației încât au fost distribuiți bani în numerar – este ca un film prost la care ne uităm și la care nu participăm, deoarece majoritatea oamenilor care lucrează aici nu au fost implicați în asta. Aceste lucruri trebuie să fie cunoscute și pedepsite aspru, pentru că toată încrederea pe care oamenii o pot avea în acea instituție trebuie reinstalată”.

Pentru încă doi eurodeputați implicați, Marc Tarabella și Andrea Cozzolino, ar putea fi înlăturată în curând imunitatea parlamentară, urmând ca un vot final al europarlamentarilor săptămâna viitoare sau mai târziu în februarie.

Cozzolino a apărut în fața europarlamentarilor săptămâna aceasta, negând toate acuzațiile.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Stoltenberg: China trebuie să condamne războiul Rusiei ca fiind „serios” pentru pace

China trebuie să condamne deschis invadarea Ucrainei de către Rusia ca fiind ilegală înainte de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.