fbpx

OMS: Mai mult de 50% dintre europeni s-ar putea infecta cu Omicron

Mai mult de jumătate dintre cetățenii europeni sunt pe cale de a contracta varianta Omicron a virusului SARS COV 2, în următoarele două luni dacă infecțiile continuă la ritmurile actuale, a anunțat marți Organizația Mondială a Sănătății, conform France Press.

Directorul regional al OMS, Hans Kluge, a avertizat că varianta Omicron reprezintă „un nou maree de la vest la est care mătura” regiunea europeană.

„În acest ritm, Institutul pentru Măsură și Evaluare a Sănătății (IHME) estimează că peste 50% din populația din regiune va fi infectată cu Omicron în următoarele șase până la opt săptămâni”, a spus Kluge reporterilor.

Regiunea europeană a OMS cuprinde 53 de țări și teritorii, inclusiv câteva din Asia Centrală, iar Kluge a remarcat că 50 dintre ele aveau cazuri confirmate de varianta Omicron. Potrivit OMS , 26 dintre aceste țări au raportat că peste un procent din populația lor „ se îmbolnăvea de Covid-19 în fiecare săptămână”, începând cu 10 ianuarie, și că regiunea a înregistrat peste șapte milioane de cazuri noi de virus raportate în prima săptămână a OMS. 2022 singur.

 

Referindu-se la datele colectate în ultimele săptămâni, Kluge a spus că varianta a fost confirmată ca fiind mai transmisibilă și „mutațiile pe care le are îi permit să adere la celulele umane mai ușor și îi poate infecta chiar și pe cei care au fost anterior infectați sau vaccinați”.

Cu toate acestea, Kluge a subliniat, de asemenea, că „ vaccinurile aprobate continuă să ofere o bună protecție împotriva bolilor severe și a decesului, inclusiv pentru Omicron”.

 

About Ioana Popa

Check Also

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.