fbpx

Prima stație verde în care se pot recicla deșeuri electrice și electrocasnice, pusă în funcțiune la un hipermarket din Bucureşti

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor anunță că marți a fost pusă în funcțiune prima staţie verde pentru reciclarea de PET-uri, sticle, doze de aluminiu şi deşeuri electrice şi electrocasnice.

Potrivit unui comunicat al MMAP, staţia este rezultatul parteneriatului dintre cora România şi două companii cunoscute din zona programelor pentru protejarea mediului, Fepra şi Envipco, investiția cifrându-se la 100.000 de euro.

Stația verde oferă clienților posibilitatea de a recicla sticlă, PET, doze de aliminiu, baterii și deșeuri electrice și electrocasnice. În schimb, aceștia vor primi pentru fiecare deșeu reciclat suma de 5 bani, iar în cazul echipamentelor electrice, 40 de bani/kg. Banii se vor acorda sub forma unor vouchere valorice.

Spre deosebire de alte soluții existente, stația verde face posibilă și reciclarea echipamentelor electrice uzate (aragaz, uscător de păr, fier de călcat etc.), urmând ca pe viitor să includă și alte fluxuri precum deșeuri textile sau ambalaje reutilizabile.

Obiectivul iniţiatorilor proiectului este colectarea a 12 tone de deşeuri/ lună sau 160.000 de unităţi.

Deşeurile se predau unui centru autorizat de colectare, de la care sunt direcţionate către fabrici specializate, unde sunt supuse procesului de reciclare. PET-urile ajung la Cadelplast (FEPRA Recycling) în Hunedoara sau la Greentech în Buzău, unde sticlele sunt transformate în fulgi de pet, apoi la o altă fabrică sunt transformaţi în granule din care vor fi produse noi recipiente PET.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Exim Banca Românească continuă programul „Noua Casă”

Exim Banca Românească continuă și în acest an programul guvernamental „Noua Casă” astfel că primește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.