fbpx

Franța: Macron și-ar putea anunța candidatura la prezidențiale (Surse)

Şeful statului francez, Emmanuel Macron, care ar urma să-şi anunţe săptămâna viitoare candidatura la prezidenţialele din aprilie, va ţine primul miting de campanie în ziua de 5 martie, la Marsilia, transmite miercuri Agerpres, după surse din cadrul partidului prezidenţial LREM, citate de AFP.

În plină criză ruso-ucrainene, Macron a împins anunţarea candidaturii sale cât mai aproape de termenul limită, 4 martie.

El ar urma să-şi declare candidatura în cursul săptămânii viitoare, la o dată necunoscută încă, potrivit anturajului său.

Apoi va avea primul miting de campanie sâmbătă, 5 martie, la Marsilia, la centrul de expoziţii Parc Chanot, au declarat pentru AFP trei surse din interiorul LREM.

Opoziţia îl acuză pe Macron că ‘se ascunde’ şi îşi face campanie nedeclarată, mai ales în cadrul deplasărilor sale prezidenţiale.

Conform unui sondaj publicat miercuri, Emmanuel Macron se află în continuare în fruntea intenţiilor de vot în primul tur de scrutin, programat la 10 aprilie, cu 24,5% din opţiuni, urmat de Marine Le Pen (RN, extrema dreaptă) cu 18%, Eric Zemmour (Reconquete!, extrema dreaptă) cu 13,5%, Valerie Pecresse (LR, dreapta) cu 11,5% şi Jean-Luc Melenchon (LFI, stânga şi extrema stângă) cu 11%.

Despre Ioana Popa

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.