fbpx

Austria: Vaccinare obligatorie împotriva COVID-19 din februarie 2022

Cancelarul austriac Alexander Schallenberg a anunțat vineri că vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în țară din februarie 2022.

Este prima țară europeană – și una dintre primele din lume – care a impus vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului.

„Nu am reușit să obținem destui oameni nevaccinați pentru a se vaccina. Cele mai recente măsuri au crescut vaccinările zilnice, dar nu suficient”, a spus Schallenberg, citat de Politico. „De mult timp, în țară a fost un consens că un mandat de vaccinare nu este necesar, dar trebuie să facem față realității”.

Austria va intra, de asemenea, în lockdown la nivel național pentru maximum 20 de zile de luni, a adăugat Schallenberg.

În ciuda faptului că un lockdown pentru cei nevaccinati este deja în vigoare, mișcarea la nivel național este următoarea încercare de a reduce infecțiile cu coronavirus.

Mai mult de 15 mii de cazuri noi au fost au fost raportate joi, în creștere față de 11.000 la începutul acestei săptămâni. Rata de vaccinare a Austriei este mult sub media UE, fiind de 63 la sută.

Sectoarele neesențiale – comerțul cu amănuntul, restaurantele, hotelurile și alte locuri de petrecere a timpului liber – vor fi închise în perioada de izolare. Supermarketurile vor rămâne deschise.

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.