fbpx

Austria: Lockdown pentru persoanele nevaccinate, de luni

Austria plasează luni în izolare milioane de oameni care nu sunt complet vaccinați împotriva COVID-19, pentru a face față unei creșteri a infecțiilor la niveluri record, a declarat duminică cancelarul Alexander Schallenberg, citat de Reuters.

Europa a devenit din nou epicentrul pandemiei de COVID-19, determinând unele guverne să ia în considerare reimpunerea lockdown-ului.

Aproximativ 65% din populația Austriei este complet vaccinată împotriva COVID-19. Chiar și așa țara rămâne un cu cele mai scăzute rate de imunizare din Europa de Vest. Mulți austrieci sunt sceptici cu privire la vaccinuri, o viziune încurajată de Partidul Libertății de extremă dreapta, al treilea ca mărime din parlament.

În timp ce Țările de Jos, care se confruntă, de asemenea, cu creșterea numărului de infecții vor să impună o un lockdown partial tuturor, guvernul austriac, condus de conservatori spune că dorește să evite impunerea unor restricții suplimentare asupra celor care sunt complet vaccinați.

„Trebuie să creștem rata de vaccinare. Este rușinos de scăzută”, a declarat Schallenberg într-o conferință de presă care a anunțat noua măsură după un apel video cu guvernatorii celor nouă provincii ale Austriei, noteză Reuters.

Cei cu vârsta de până la 12 ani vor fi scutiți de restricții, iar cei nevaccinați își pot părăsi casele doar dintr-un număr limitat de motive, cum ar fi mersul la muncă sau pentru cumpărături esențiale, a declarat ministrul Sănătății, Wolfgang Mueckstein, în conferința de presă, adăugând că restricțiile vor dura, initial, 10 zile.

Mulți oficiali, inclusiv din cadrul partidului conservator al lui Schallenberg, dar și reprezentanți ai Poliției și-au exprimat îndoielile că o astfel de izolare poate fi aplicată în mod corespunzător, deoarece se aplică doar unei părți a populației. Schallenberg și ministrul de Interne Karl Nehammer au spus, totuși, că Poliția va spori controalele.

 

About Ioana Popa

Check Also

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.