fbpx

COVID-19. Primele două medicamente cu anticorpi monoclonali avizate de EMA

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat ieri că a autorizat două tratamente anti-COVID-19 bazate pe anticorpi monoclonali. Este vorba despre Ronapreve, dezvoltat de compania americană Regeneron în colaborare cu grupul farmaceutic elveţian Roche și Regkirona, conceput de compania sud-coreeană Celltrion.

“Ronapreve poate fi utilizat și pentru prevenirea COVID-19 la persoanele cu vârsta de 12 ani și peste care cântăresc cel puțin 40 de kilograme. În ceea ce privește Regkirona, Comitetul a recomandat autorizarea medicamentului pentru tratarea adulților cu COVID-19 care nu necesită oxigen suplimentar și care prezintă, de asemenea, un risc crescut ca boala să devină severă”, notează EMA într-un comunicat de presă.

Ronapreve și Regkirona sunt primele medicamente cu anticorpi monoclonali care au primit un aviz pozitiv din partea Agenției Europene pentru Medicamente pentru COVID-19 și se alătură listei de produse COVID-19 care au primit aviz pozitiv de când Veklury (Remdesivir) a fost recomandat pentru autorizare în iunie 2020.

“Anticorpii monoclonali sunt proteine ​​concepute pentru a se atașa de o țintă specifică, în acest caz proteina spike a SARS-CoV-2, pe care virusul o folosește pentru a pătrunde în celulele umane”, subliniază EMA.

Agenția subiliază că a luat decizia de autorizare a celor două medicamente după ce datele din studii au arătat că “tratamentul cu Ronapreve sau Regkirona reduce semnificativ spitalizarea și decesele la pacienții cu COVID-19 sau cu risc sever de COVID-19. Un alt studiu a arătat că Ronapreve reduce șansa de a avea COVID-19 dacă un membru al gospodăriei este infectat cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19”. Profilul de siguranță al ambelor medicamente a fost favorabil, cu un număr mic de reacții la administrare, mai spune Agenția, care a concluzionat că beneficiile medicamentelor sunt mai mari decât riscurile pentru utilizările aprobate.

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.