fbpx

Ministerul Muncii propune pentru 2022 un contingent de 100.000 de lucrători străini nou admişi pe piaţă

Criza forței de muncă în domenii cheie precum cel al construcțiilor, al transporturilor sau horeca, determină orientarea angajatorilor către forță de lucru din alte state. Ministerul Muncii a propus pentru anul 2022, un contingent de 100.000 de lucrători străini nou admişi pe piaţă.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în perioada ianuarie-august 2021 erau vacante 264.983 de locuri de muncă, 50.924 dintre acestea fiind declarate în mod repetat de angajatori din cauză că nu s-au putut ocupa.

„Din evaluările noastre, oferta de locuri de muncă din partea angajatorilor se ridică la aproximativ 480.000, iar cererea din partea oamenilor care doresc să se angajeze este de aproximativ 200.000. Pentru a sprijini angajatorii să acopere această lipsă a forţei de muncă, Guvernul va majora anul viitor numărul de avize acordate muncitorilor străini la 100.000 de lucrători. Acest lucru nu înseamnă că 100.000 de lucrători vor veni în România, ci că dăm posibilitatea tuturor angajatorilor din ţară să apeleze la resursă umană din străinătate, dacă nu găsesc angajaţi români, astfel încât afacerile lor să nu intre în blocaj. Este o decizie economică firească, pe care au adoptat-o şi alte ţări, pentru că prioritatea o reprezintă dezvoltarea economică”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

wind turbine surrounded by grass

Low Carbon, partener Rezolv Energy va dezvolta parcuri eoliene de 600 MW în România

Low Carbon, o firmă de investiții în energie regenerabilă și de gestionare a activelor, colaborează …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.