fbpx

Agenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat administrarea dozei a treia a vaccinului Moderna

Agenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat  administrarea dozei a treia (booster)  a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de compania Moderna pentru toate persoanele cu vârste de peste 18 ani, într-o perioadă în care autorităţile sanitare s-au declarat îngrijorate din cauza scăderii nivelului de anticorpi la mai multe luni după administrarea primelor injecţii, transmite Agerpres.

Spikevax este al doilea vaccin care primeşte undă verde din partea Agenției, după vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech, care a primit această autorizare la începutul acestei luni.

„Datele au arătat că a treia doză de Spikevax, administrată între şase şi opt luni după a doua doză, a determinat o creştere a nivelului anticorpilor la adulţii ale căror niveluri de anticorpi au scăzut”, a anunţat EMA într-un comunicat.

Autorităţile medicale din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene „pot să emită recomandări oficiale în privinţa utilizării dozelor de supra-rapel, ţinând cont de situaţia epidemiologică locală”, a precizat EMA, menționând totodată că „a treia doză constă în jumătate din doza folosită la vaccinarea completă”.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Gabriel Andronache, ANRE: Stocarea energiei, soluție pentru menținerea stabilității energetice

România nu trebuie să ajungă în situația Poloniei și să aibă probleme cu stabilitatea sistemului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.