fbpx

Raportat la piaţa auto din Europa, România este singura țară unde vânzările au scăzut în primul semestru al acestui an

Înmatriculările de autoturisme în Europa au crescut puternic în primul semestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, însă România este singura ţară unde vânzările de automobile au scăzut comparativ cu prima jumătate a anului trecut, arată datele publicate vineri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), informează Agerpres.

În Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), în perioada ianuarie-iunie 2021, au fost înmatriculate  6,48 milioane de autoturisme, în creştere cu 27,1% comparativ cu 5,1 milioane de unităţi în aceeaşi perioadă din 2020.

În schimb, piaţa auto din România a înregistrat o contracţie de 4,9% în primul semestru al acestui an, fiind înmatriculate doar 47.169 de autoturisme.

În ceea ce priveşte datele pentru luna iunie 2021, înmatriculările de autoturisme în Europa au crescut cu 13,3% în ritm anual până la 1,282 milioane unităţi. În acest caz, piaţa auto din România a înregistrat un avans peste media din Europa, 16,7%, fiind înmatriculate 11.853 de automobile.

About Raluca Vasiliu

Check Also

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.