fbpx

Avertisment AstraZeneca: Următoarea pandemie ar putea fi mai letală decât COVID-19

Viitoarele pandemii ar putea fi chiar mai letale decât COVID-19, așa că lecțiile învățate din focar nu trebuie irosite, iar lumea ar trebui să se asigure că este pregătită pentru următorul atac viral, spune unul dintre creatorii vaccinului Oxford-AstraZeneca împotriva COVID-19.

Noul coronavirus a ucis 5,26 milioane de oameni în întreaga lume, potrivit Universității Johns Hopkins, a șters trilioane de dolari din producție economică și a dat viața peste cap pentru miliarde de oameni.

„Adevărul este că următorul ar putea fi mai rău. Ar putea fi mai contagios sau mai letal sau ambele”, a spus Sarah Gilbert în cadrul conferinței Richard Dimbleby, conform BBC. „Nu va fi ultima dată când un virus ne amenință viețile și mijloacele de trai.”

Gilbert, profesor de vaccinologie la Universitatea din Oxford, a spus că lumea ar trebui să se asigure că este mai bine pregătită pentru următorul virus.

„Progresele pe care le-am făcut și cunoștințele pe care le-am dobândit nu trebuie pierdute”, a spus ea.

Eforturile de a pune capăt pandemiei de COVID-19 au fost inegale și fragmentate, marcate de accesul limitat la vaccinuri în țările cu venituri mici, în timp ce cei „sănătoși și bogați” din țările bogate primesc stimulente, spun experții în sănătate.

Un grup de experți în sănătate înființat de Organizația Mondială a Sănătății pentru a revizui gestionarea pandemiei SARS-CoV-2 a cerut finanțare permanentă și o capacitate mai mare de a investiga pandemiile printr-un nou tratat.

O propunere a fost pentru o nouă finanțare de cel puțin 10 miliarde de dolari pe an pentru pregătirea pentru pandemie.

Focarul de COVID-19 a fost detectat pentru prima dată în China la sfârșitul anului 2019. Vaccinurile împotriva virusului au fost dezvoltate în timp record.

Gilbert a spus că proteina spike a variantei Omicron conține mutații despre care se știe că măresc transmisibilitatea virusului.

„Există modificări suplimentare care pot însemna că anticorpii induși de vaccinuri sau de infecția cu alte variante pot fi mai puțin eficienți în prevenirea infecției cu Omicron”, a spus Gilbert.

„Până când vom ști mai multe, ar trebui să fim precauți și să luăm măsuri pentru a încetini răspândirea acestei noi variante”.

 

About Ioana Popa

Check Also

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.