fbpx

Rusia: Rata dobânzii cheie de la 9,5%, la 20%, după ce valoarea rublei a scăzut la un minim record

În încercarea de a opri deprecierea rublei, Banca Centrală a Rusiei a majorat ratele dobânzilor de la 9,5% la 20% în această dimineață.  Chiar și așa, în Rusia, oamenii au format cozi uriașe la bancomate. Cel mai clar acest lucru se observă la Sank Petersburg, în contextul creșterii temerilor cu privire la un colaps economic în Rusia, din cauza sancțiunilor occidentale impuse în urma invaziei de către președintele Vladimir Putin a Ucrainei.

Economiști de top și ministerul de Finanțe au mai ordonat companiilor exportatoare să vândă 80% din veniturile lor în valută pe piață pentru a încerca să susțină rubla, a cărei valoare a continuat să se prăbușească în raport cu dolarul și euro la Bursa de la Moscova luni, notează Daily Mail.

Banca Centrală Europeană a avertizat, de asemenea, luni, că filiala europeană a Sberbank, deținută de statul rusesc, una dintre băncile ruse aflate sub sancțiunile Marii Britanii, se confruntă cu falimentul, mai scrie publicația britanică.

Națiunile Occidentale au impus sancțiuni Rusiei după ce acesta a lansat un război brutal împotriva Ucrainei vecine săptămâna trecută.

Forțele lui Putin nu au reușit să preia rapid țara, datorită unei riposte feroce din partea trupelor președintelui Volodimir Zelenski. Acest lucru provoacă un impact economic suplimentar, experții estimând că războiul costă Rusia până la 15 miliarde de lire sterline în fiecare zi.

Negociatorii ruși și ucraineni s-au întâlnit astăzi la granița cu Belarus, la doar o zi după ce Putin și-a pus forțele de descurajare nucleară în „alertă”.

 

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Exim Banca Românească continuă programul „Noua Casă”

Exim Banca Românească continuă și în acest an programul guvernamental „Noua Casă” astfel că primește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.