fbpx

Liderii UE, în vizită la Paris, după ce Franța a preluat Președinția Uniunii

Şefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen se întâlneşte vineri, la Paris, cu preşedintele Emmanuel Macron pentru a marca începerea preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene, la capătul unei săptămâni agitate pe plan intern pentru şeful statului francez, informează DPA, preluată de Agerpres. 

La finalul săptămânii trecute, Macron s-a văzut prins într-un scandal legat de arborarea drapelului Uniunii Europene pe Arcul de Triumf din Paris pentru a celebra debutul preşedinţiei franceze a Consiliului UE. Mai mulţi politicieni francezi de dreapta, inclusiv extremişti, au considerat acest gest un afront adus identităţii franceze.

De asemenea, Emmanuel Macron a fost criticat în această săptămână pentru limbajul folosit atunci când s-a referit la strategia naţională de vaccinare anti-COVID-19.

În cele şase luni în care Franţa va asigura preşedinţia Consiliului UE în această ţară vor avea loc alegeri prezidenţiale, prevăzute pentru luna aprilie.

În vizita la Paris, Von der Leyen este însoţită de echipa sa de comisari europeni, care se vor întâlni cu membrii parlamentului şi cu miniştri francezi.

Macron, care se poziţionează ca un susţinător ferm al integrării europene, va prezenta priorităţile ţării sale la conducerea Consiliului UE.

”Preşedinţia franceză (a Consiliului UE) trebuie să fie un moment al adevărului pentru reglementarea şi responsabilitatea platformelor digitale, preţul carbonului la frontierele europene în cazul produselor importate, salariul minim şi relaţia cu Africa”, a menţionat şeful statului francez într-o declaraţie scrisă.

Despre Ioana Popa

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.