fbpx

Germania: Rusia va plăti „un preț mare”, dacă invadează Ucraina

Rusia va plăti „un preţ mare” în cazul în care va încălca frontierele Ucrainei, a atenţionat miercuri noul cancelar federal al Germaniei, Olaf Scholz, informează AFP, preluat de Agerpres. 

„Zilele acestea, ne uităm cu mare îngrijorare la situaţia de securitate de la frontiera ruso-ucraineană”, a declarat în Bundestag cancelarul german. „Vom discuta intens despre aceasta în cadrul Consiliului European şi al summitului Parteneriatului Estic” al Uniunii Europene (UE) organizat miercuri după-amiază, a adăugat Scholz.

„Permiteţi-mi să repet aici, dacă nu a înţeles încă toată lumea, că predecesoarea mea (Angela Merkel) a spus: orice încălcare a integrităţii teritoriale va avea un preţ, un preţ mare”, a spus Scholz, în condiţiile în care sporesc temerile privind o posibilă invazie militară a Rusiei în Ucraina.

Rusia este suspectată de Occident că pregăteşte acum o nouă invazie în Ucraina şi desfăşoară forţe militare considerabile la frontiera lor comună.

Kremlinul respinge aceste acuzaţii şi susţine, dimpotrivă, că Rusia este ameninţată de Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) care înarmează Kievul şi şi-a amplificat desfăşurările de mijloace aeriene şi maritime în regiunea Mării Negre.

Despre Ioana Popa

Verificați și

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.