fbpx

Papa Francisc se teme de posibilitatea unui război global: „Destul! Lăsați armele să tacă!”

Amenințarea unui conflict global generată de invazia Rusiei în Ucraina ar trebui să convingă pe toată lumea că a sosit timpul ca omenirea să desființeze războiul înainte de a aboli omenirea, a declarat duminică Papa Francisc.

„A trecut mai bine de o lună de la invadarea Ucrainei, de la începutul acestui război crud și fără sens, care, ca orice război, este o înfrângere pentru toată lumea, pentru noi toți”, a spus el miilor de oameni din St. Piața lui Petru pentru binecuvântarea sa de duminică.

„Trebuie să respingem războiul, un loc al morții în care tații și mamele își îngroapă copiii, unde bărbații își ucid frații fără să-i vadă, unde cei puternici decid și cei săraci mor”, a spus el.

Războiul din Ucraina distruge viitorul țării, a spus el, citând o statistică conform căreia jumătate dintre copiii țării au fost nevoiți să fugă din țară.

„Aceasta este bestialitatea războiului, ceva care este barbar și sacrileg”, a spus el, îndemnându-și ascultătorii să nu considere războiul ca fiind inevitabil sau ceva cu care să se obișnuiască.

„Dacă ieșim din acest (război) la fel ca înainte, cu toții vom fi într-un fel vinovați. În fața pericolului autodistrugerii, omenirea trebuie să înțeleagă că a sosit timpul să desființăm războiul, să-l anulăm din istoria omului înainte de a-l anula pe om din istorie”, a spus el.

De când Rusia și-a invadat vecinul pe 24 februarie, Francisc a vorbit de mai multe ori despre un posibil conflict nuclear.

„Îi rog pe fiecare politician implicat să reflecteze la acest lucru, să-și asume un angajament și, privind Ucraina martirizată, să înțeleagă că fiecare zi de război înrăutățește situația pentru toată lumea”, a spus el.

„Destul! Oprește-te! Lasă armele să tacă. Negociază serios pentru pace”, a spus el.

De la invazie, pe care Rusia o numește „operațiune militară specială” pentru demilitarizarea Ucrainei, papa a criticat implicit Moscova, condamnând ferm ceea ce el a numit o „agresiune nejustificată” și denunțând „atrocitățile”.

Dar el a folosit cuvântul „Rusia” doar în rugăciuni, cum ar fi în timpul unui eveniment global special pentru pace vinerea trecută.

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.