fbpx

Charles al III-lea a adresat primul său mesaj de Crăciun ca rege

Noul monarh al Marii Britanii a evocat amintiri despre regretata sa mamă, Regina Elisabeta a II-a, în timp ce a transmis primul său mesaj de Crăciun ca monarh.

Discursul său a adus, de asemenea, un omagiu „dedicației dezinteresate” a lucrătorilor din serviciul public din Marea Britanie, mulți dintre aceștia organizând în prezent greve în masă în timp ce se luptă cu guvernul pentru creșterea salariilor pe fondul inflației în creștere.

Într-un mesaj preînregistrat, Regele a simțit, de asemenea, cu oamenii care se luptă să-și îndeplinească cheltuielile „într-un moment de mare anxietate și greutăți”.

Ca și alte părți ale lumii, Marea Britanie se luptă cu o criză a costului vieții. Creșterea prețurilor la alimente și energie în urma pandemiei de COVID-19 și invazia Ucrainei de către Rusia au creat tensiuni financiare pentru multe persoane și familii.

Vorbind despre imagini video cu donații alimentare și alte activități caritabile, Charles și-a exprimat simpatia pentru „cei de acasă care găsesc modalități de a-și plăti facturile și de a-și menține familiile hrănite și calde”.

Charles a atins, de asemenea, oameni de alte credințe din Regatul Unit și din Commonwealth-ul Britanic, spunând că semnificația nașterii lui Isus Hristos depășește „granițele credinței și credinței”.

About Raluca Vasiliu

Check Also

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.