fbpx

Premierul Nicolae Ciucă speră să se mențină tendința descrescătoare a cazurilor de infectare cu Covid-19

Aflată pe o pantă descendentă a valului cinci al pandemiei de COVID-19,  România poate spera ca în curând să fie adoptate măsuri de relaxare ”care să se preteze la nivelul situaţiei concrete”, potrivit anunțului făcut de premierul Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern de miercuri.

„Având în vedere evoluţia situaţiei pandemice, am discutat şi am spus public că urmează să desfăşurăm o analiză după data de 15 februarie la nivelul Ministerului Sănătăţii şi al celorlalte instituţii implicate în gestionarea crizei pandemice. Au avut loc aceste evaluări. Este foarte clar că, în momentul de faţă, în ceea ce priveşte valul cinci, am intrat pe o linie descendentă şi am discutat cu domnul ministru Rafila, urmând ca, în perioada imediat următoare, ţinând cont de faptul că la începutul lunii martie urmează să îşi înceteze efectele hotărârea de guvern, să avem o analiză cât se poate de concretă şi să venim cu măsuri care să se preteze la nivelul situaţiei concrete”, a afirmat Ciucă.

Acesta a mai spus că „există foarte multe aşteptări din partea populaţiei” şi se speră ca tendinţa descrescătoare a cazurilor să fie şi în perioada următoare pentru a putea fi adoptat un set de măsuri de relaxare.

About Raluca Vasiliu

Check Also

GHIDUL NOUA CASĂ 2024 – Toate informațiile esențiale la un click distanță!

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) vine în întâmpinarea potențialilor beneficiari ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.