fbpx

Previziunea zilei, PSD va ceda postul de premier!

Consultantul politic Cristian Hrițuc susține varianta că PSD va putea ceda postul de premier în viitoarea colaiție PNL-PSD-UDMR, deoarece social democrații au mai multe opțiuni posibile.

Potrivit analistului, spre deosebire de liberali, PSD-iștii pot accepta o întoarcere la electorat, alegerile anticipate, pot intra și într-o alianță cu PNL, dar pot accepta și varianta în care vechea coaliție s-ar reface și ei ar sta în opoziție, în vremuri de criză, și ar critica măsurile luate de putere.

Astfel, conform acestuia, social democrații își pot permite să joace dur în cadrul negocierilor cu PNL și pot încerca să își maximizeze obiectivele politice:

PSD poate forța să aibă în acest moment premierul dacă și-ar dori. Au cel mai mare grup parlamentar, au mai multe opțiuni de joc politic. Stau bine în sondaje, nu sunt văzuți ca principalii responsabili de această criză.

Doar că avantajul de a avea acum premierul ar putea însemna costuri mai mari în viitor. Așa cum am spus, s-a testat tot timpul de-a lungul timpului că partidul care are premierul este văzut ca principalul responsabil de actul guvernării.

Vezi întreaga analiză a acestuia pe blogul pesonal Hrituc.ro

 

About Raluca Vasiliu

Check Also

Dezastrul zonei euro. Între stagnare și stagflație

Economia zonei euro este mai mult decât slabă. Este într-o contracție profundă, iar datele sunt …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.