fbpx

Reşedinţa premierului irakian a fost ținta unui atac cu dronă

Premierul Irakului, Mustafa al-Kadhimi, a scăpat nevătămat⁣ dintr-o ”tentativă de asasinat”⁣ care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică cu o ”dronă capcană” asupra reşedinţei sale din Zona Verde a Bagdadului, potrivit unui anunț făcut de biroul premierului, relatează AFP și Reuters.

Atacul nu a fost revendicat imediat. Până în acest moment nu se ştie nici dacă a provocat victime, şi nici amploarea pagubelor materiale.

”Sunt bine şi fac apel la calm şi reţinere din partea tuturor pentru binele Irakului”, a scris premierul irakian Mustafa al-Kadhimi pe Twitter.

Potrivit biroului său, această ”tentativă de asasinat eşuată” a fost realizată cu ajutorul unei ”drone capcană care a încercat să vizeze” reşedinţa sa.

SUA au condamnat atacul cu dronă, denunţând un ”act aparent de terorism”.

”Suntem uşuraţi să aflăm că prim-ministrul este nevătămat. Acest aparent act de terorism, pe care îl condamnăm cu fermitate, a vizat inima statului irakian”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, potrivit unui comunicat. ”Suntem în contact strâns cu forţele de securitate irakiene responsabile cu respectarea suveranităţii şi independenţei Irakului şi ne-am oferit asistenţa în investigarea acestui atac”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

 

About Raluca Vasiliu

Check Also

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.