fbpx

Chimcomplex România semnează un acord de finanțare pentru o centrală de cogenerare de 108 MW

Producătorul român de produse chimice Chimcomplex Borzești a anunțat joi că a semnat un contract de finanțare pentru construcția unei centrale de cogenerare pe gaz de 108 MW în valoare estimată la 689,4 milioane lei în orașul Râmnicu, din sudul orașului Râmnicu Valcea.

Până la 405 milioane de lei din totalul investiției sunt eligibile pentru a fi acoperite din fonduri nerambursabile UE în cadrul Planului Național de Recuperare și Reziliență al României, NRRP, a precizat Chimcomplex într-un dosar la Bursa de Valori București.

Proiectul urmează să fie finalizat până la sfârșitul anului 2025.

Centrala de cogenerare facilitează eliminarea treptată a energiei pe bază de cărbune și lignit a României, asigurând alimentarea cu energie termică a orașului Râmnicu Vâlcea.

Pe lângă creșterea capacității de cogenerare instalată cu 108 MW în termen de trei ani de la semnarea contractului de finanțare, proiectul urmărește reducerea gazelor cu efect de seră cu 84.468 de tone de CO2 pe an în raionul Râmnicu Vâlcea, diminuând în același timp și consumul anual de energie primară cu 418.105 MWh.

În 2022, Chimcomplex a înregistrat un profit net de 271,6 milioane lei, în scădere față de 388,7 milioane lei cu un an înainte, arată datele publicate în situația financiară anuală consolidată.

Acțiunile Chimcomplex s-au tranzacționat la 17,5 lei, joi la Bursa de Valori București.

About Raluca Vasiliu

Check Also

GHIDUL NOUA CASĂ 2024 – Toate informațiile esențiale la un click distanță!

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) vine în întâmpinarea potențialilor beneficiari ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.