fbpx

Matteo Salvini și Marine Le Pen prezintă frontul unit înaintea alegerilor UE din 2024

Matteo Salvini din Italia și Marine Le Pen din Franța și-au confirmat alianța de extremă dreaptă înaintea alegerilor UE de anul viitor și și-au evidențiat susținătorilor platforma lor anti-imigrație.

Luând un cuvânt la un miting al Ligii de Nord, la Pontida, duminică, Matteo Salvini și Marine Le Pen au pus un front unit împotriva Europei și a „submersiunii migratorii”. Ei s-au concentrat, de asemenea, pe importanța „poporului” și a „identității” ca parte a unui început timpuriu de a strânge sprijin înaintea alegerilor europene de anul viitor.
„Ne apărăm tradițiile, gastronomia, identitățile noastre, peisajele noastre (…) ne apărăm popoarele împotriva potopului de migranți”, a spus Marine Le Pen, referindu-se la miile de migranți care au sosit în această săptămână pe Insula italiană Lampedusa.

Adresându-se susținătorilor săi, Salvini a promis că va face tot ce este „permis democratic” pentru a opri așa-zisa invazie. Mitingul are loc în urma unei vizite a șefei Comisiei Europene, Ursula Von der Lion, pe insula italiană Lampedusa – care înregistrează un număr record de sosiri de imigranți în acest an.

Alianța politică dintre Le Pen și Salvini pare să fi fost constantă în ultimii zece ani și este, de asemenea, o dovadă a forței relației lor personale. În politica națională, Marine Le Pen este în opoziție, iar Matteo Salvini face parte din guvernul de coaliție de dreapta și de extremă dreapta condus de Giorgia Meloni. Cu toate acestea, în timp ce politicianul francez și partidul ei Raliul Național urcă în sondajele de opinie, omologul ei italian și Liga sa de Nord sunt la 8-9% – cu mult în urma lui Meloni și a Frăției sale italiene.

Cu alte cuvinte, unul pare să aibă nevoie mai mult decât celălalt, mai ales că Mitingul Național a obținut un scor foarte mare la ultimele două alegeri europene.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.