fbpx

COVID-19: Bruxelles-ul aprobă vaccinul Pfizer adaptat pentru a combate subvariantele Omicron

Comisia Europeană a declarat că a atins o „o piatră de hotar importantă” înaintea campaniilor de vaccinare anticipate din toamnă și iarnă.

Comisia Europeană a aprobat vineri adaptarea vaccinului COVID-19 de la BionTech-Pfizer împotriva noii subvariante de coronavirus omicron XBB.1. „Vaccinul este autorizat pentru adulți, copii și sugari cu vârsta mai mare de 6 luni… acest vaccin este o altă etapă importantă în lupta împotriva bolii”, a spus executivul UE într-un comunicat, amintind că aceasta este a treia actualizare a profilacticului.

Actualizarea vaccinului folosit sub denumirea comercială Comirnaty este de asemenea de așteptat să „crească amploarea imunității” împotriva variantelor dominante și emergente actuale. Infecția cu COVID crește riscul de a avea boli cronice 2 ani mai târziu, arată un nou studiu major.

Urmând ghidurile Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) și Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), adulții și copiii cu vârsta de 5 ani și care necesită vaccinare „ar trebui să primească o singură doză, indiferent de istoricul lor de vaccinare împotriva COVID-19, „, a adăugat Comisia.

Autorizația vine după o „evaluare riguroasă” de către EMA în cadrul mecanismului de evaluare accelerată pentru a acorda timp statelor membre să se pregătească pentru campania de vaccinare toamnă-iarnă.

Modificarea contractului cu BioNTech-Pfizer semnat în mai 2023 asigură că statele membre vor continua să aibă acces la vaccinuri adaptate noilor variante de COVID-19 în următorii ani, a precizat executivul european într-un comunicat.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.