fbpx
panouri solare

UE are mai multe panouri solare stocate decât instalate

Potrivit raportului Rystad Energy Freedom from Fossil Fuels, 40 de gigawați (GW) de panouri solare sunt stocați în depozite din întreaga Uniune Europeană, echivalent cu ceea ce a fost instalat în blocul de 27 de țări în 2022.

Dacă ar fi instalate aceste panouri, ar putea înlocui șapte miliarde de metri cubi (bcm) de gaz fosil, care ar trebui să crească la 15 miliarde de metri cubi la sfârșitul anului, deoarece Rystad Energy estimează că numărul de panouri în stocare ar trebui să crească la 100 GW. Pentru compania de cercetare energetică, aceasta este dovada că există „obstacole și bariere semnificative” în calea instalării solare.

„Țările europene trebuie să extindă programele de formare pentru instalatorii de panouri solare, să abordeze blocajele din rețea și să eficientizeze procesele birocratice pentru a scoate panourile solare din depozite și pe acoperișurile caselor și afacerilor cât mai repede posibil”, a declarat Tara Connolly, Beyond Fossil Fuels Campaigner „Aceasta ar trebui să fie prioritatea principală pentru guvernele din întreaga Europă care încearcă să reducă emisiile și să elimine rapid Europa”, a adăugat ea.

UE a promis că va deveni neutră din punct de vedere al carbonului până la jumătatea secolului și își accelerează diversificarea energetică, departe de combustibilii fosili, din cauza războiului Rusiei din Ucraina.

Înainte de agresiunea sa asupra Ucrainei, Moscova obișnuia să furnizeze 40% din importurile UE de gaze naturale, precum și aproximativ un sfert din importurile de petrol și 70% din transporturile de cărbune. Dar blocul a impus de atunci un embargo asupra majorității petrolului și cărbunelui rusesc, în timp ce a redus drastic importurile de gaz rusesc, apelând la furnizori alternativi.

Această dependență de Rusia pentru energie și armonizarea acesteia de către Moscova – a întrerupt aprovizionarea cu gaze prin conductele Nord Stream către Europa de Vest – au determinat UE să-și dubleze ținta de desfășurare a surselor regenerabile până în 2030 la 42,5%, statele membre fiind îndemnate să reducă. birocrație pentru astfel de proiecte.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Gabriel Andronache, ANRE: Stocarea energiei, soluție pentru menținerea stabilității energetice

România nu trebuie să ajungă în situația Poloniei și să aibă probleme cu stabilitatea sistemului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.